קבוצת איציק תשובה משחזרת אייקון אדריכלי היסטורי ובונה לצידו פרויקט מודרני וחדשני. שננו את השם: ״בית הסופר״

בפרויקט מודרני ומעורר השראה ייבנה בניין מגורים חדש בצמוד למבנה האייקוני ׳בית הסופר׳ ברחוב קפלן בתל אביב. ״אנחנו הולכים לבצע שחזור ושימור מחמיר של המבנה ההיסטורי בתוך יצירה אדריכלית מודרנית״

הסיפור של פרויקט ׳בית הסופר׳ הוא שילוב מדויק בין עבר לעתיד. מאחורי אחד המבנים המוכרים והאייקוניים של תל אביב, יוקם בניין מרהיב בן 8 קומות בלבד. 23 דירות אקסקלוסיביות בעיצוב נקי, אלגנטי ומתוחכם באחד הנכסים יוצאי הדופן שנראו כאן בישראל.

׳בית הסופר׳ מביא בשורה אדריכלית חדשה לשוק הנדל״ן, ומקיים בסינרגיה מעוררת השראה חיבור בין המבנה ההיסטורי לבין מבנה המגורים המודרני שיוקם בצמוד אליו, בחלקו האחורי והשקט. לשורת היתרונות הבולטים של הפרויקט מצטרף גם המיקום האטרקטיבי של בניין המגורים החדש, בלב ההתרחשות החשובה של תל אביב. ממש במרכז העיר, במתחם שרונה ובמרחק דקות הליכה מכל מה שחשוב, יוקם פרויקט בית הסופר, ברחוב קפלן 6. הפרויקט ממוקם בקרבת מתחמי ההייטק של תל אביב, ביניהם כיכר הבימה ושד' רוטשילד. מוקדי התרבות והבילוי נמצאים במרחק פסיעה ודרכי היציאה והכניסה לעיר הן מהנוחות שניתן למצוא בתל אביב.

משמרים מורשת בת 65 שנים

בקבוצת איציק תשובה, היזמית של הפרויקט, מתגאים בתכנון האדריכלי המודרני של הבניין החדש לצד שימור מחמיר וקפדני של המבנה ההיסטורי, המשתלבים יחד למחזה מרהיב ביופיו בלב הסביבה האורבנית. בית הסופר יפיח חיים חדשים במבנה הישן שתוכנן ב-1956, תוך שילוב האלמנטים ההיסטוריים בתכנון חדשני ברוח הקידמה והטכנולוגיה.

בית הסופר הוקם ע״ש שאול טשרניחובסקי כמקום משכנה של אגודת הסופרים העברים במדינת ישראל. ייעודו של המבנה היה מרכז חיי הספרות העברית בישראל ומטרתו הייתה עידוד היצירה העברית והסופרים הצעירים, הגנה על זכויות הסופר ואחדות של כל חוגי הסופרים. בפרויקט החדש שייבנה על אדמה רוויה בשורשים ארצישראליים, יינתן כבוד מיוחד למורשת של המבנה ולשימור הערך ההיסטורי והתרבותי שהוא אוצר בתוכו.

צרו קשר לפרטים נוספים

אדריכלות ועיצוב פנים מהשורה הראשונה

על אדריכלות הפרויקט אמונה האדריכלית האייקונית הגב׳ לאה רובננקו ממשרד האדריכלים המוביל ׳רובננקו אדריכלים׳. את פרויקט בית הסופר, תכננה רובננקו תוך שמירה על הסינרגיה בין המבנה החדש למבנה ההיסטורי. ההשראה לתכנון האדריכלי נלקחה מהמורשת של בית הסופר, כאשר עיצוב הבניין הוא למעשה כספר פתוח. התוצאה: מבנה יפהפה, ייחודי ושונה מכל מבנה אחר בתל אביב, כזה שלא רואים בכל יום. עיצובו העל זמני ימשיך לבלוט למרחקים גם עשרות שנים קדימה, משלב באלגנטיות בניה מסורתית עם חומרים מודרניים. ״הבניין משדר עוצמה, תחכום וחדשנות. הוא תוכנן ועוצב כך שהוא ישתלב בצורה טבעית בתוך האורבניות שכה מייחדת את העיר תל אביב״, היא מספרת.

שרביט עיצוב הפנים בפרויקט ניתנה לגברת איריס רוזנהיימר. כיאה לסטנדרט הגבוה של הפרויקט, הוחלט לא לייצר מפרט ועיצוב סטנדרטיים לכל הדירות ובמקומם יצרה איריס עבור הרוכשים שלוש חבילות עיצוב שונות: אורבני, מינימליסטי או קלאסי על זמני. כלל הרוכשים יוכלו להתרשם מהדירה באמצעות סיור וירטואלי ריאליסטי ולראות כיצד תיראה דירתם בשלושה סגנונות העיצוב השונים. לאחר מכן, יוכלו הדיירים לבחור את העיצוב המתאים ביותר עבורם.

כלל הדירות בפרויקט נהנות מיתרון עצום – תכנון החלל  כמעט ללא עמודים תומכים המאפשר גמישות מקסימלית בתכנון ובעיצוב ומעניק לדירות מראה ייחודי עם מפתחים רחבים במיוחד. ״אנחנו מעניקים לרוכשי הדירות שלנו מפרט ברמה גבוהה ביותר. בנוסף, טרם החתימה על הסכם המכר, כל רוכש נהנה מפגישה אישית עם גב' איריס רוזנהיימר בה הם מתאימים יחד את הדירה לצרכים בצורה הכי מדויקת שיש״, מספרים בקבוצת איציק תשובה. הפרויקט יכלול חניון תת קרקעי וספא פרטי בבניין – סאונה, ג׳קוזי וחדר טיפולים.

עיצוב הבניין עוצב כספר פתוח כמחווה לבית הסופר
עיצוב הבניין עוצב כספר פתוח כמחווה לבית הסופר

פרויקט יוקרה עם תנאי מימון נגישים

בקבוצת איציק תשובה הוחלט להעניק למספר מוגבל של רוכשים הטבות ההופכות את ההשקעה הייחודית למשתלמת במיוחד. לפי מתכונת זו, הרוכשים יוכלו לבחור בין מסלול שכירות בו הם יקבלו שכירות למשך כל תקופת הבניה, או לחלופין מסלול עם גידור ההצמדה למדד ותשלום הריבית לבנק בתקופת הבניה על חשבון החברה, כך שהחברה תממן לרוכשים אלו את הריבית אשר גובה הבנק על תשלומים במהלך הבנייה.

בימים אלו ישנה תנופה אדירה של בניית מגדלי מגורים, במיוחד במרכז תל אביב. לצד היתרונות הרבים של מגדלי היוקרה, ישנם גם לא מעט חסרונות, כאשר פרויקט בית הסופר האקסקלוסיבי מזקק את היתרונות הרבים ולכן נחשב ייחודי כל כך בנוף התל אביבי. הפרויקט החדש הוא לא עוד מגדל בלב העיר, הוא אייקון אדריכלי היסטורי שתמיד יישאר באופנה. החיבור של דירות המגורים למבנה ההיסטורי, מעניק לפרויקט כולו ייחודיות על זמנית שלעולם לא תאבד מהרלוונטיות שלה.